Detail Models
Plan
Section
Building Model
Diagrammatic Models
Light Quality Study
Light Quality Study
Light Quality Study
Light Quality Study
Negative Moulds
Negative Mould
Saco Lake Bath House

Academic | Spring 2013 | Josh Bard

          — with Leah Wulfman

 

Situated on the side of a mountain, the Bath House becomes the threshold between earth, water, air, and light. The building cuts deep into the earth and exposes the layers of rock and soil. Permeable walls filter air and water, carrying the elements through the house.

 

The main feature is the permeable concrete wall, parts of which were formed in detail. The process involved constructing a mold around which concrete could be formed. The negative concave forms not only deposit scents, but also refracts light in from one side to the other. Colored acrylic bring sensualities to the forefront.

© Kwanpo Cheng

  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle